Seuraajat

maanantai 16. syyskuuta 2013

Mielipide: Lehtien kirjoitukset

Halusin kirjoittaa jutun liittyen seksuaalisuuteen ja suhteisiin. Eli tässä ei ole tarkotus keskustella siitä onko Antti homo vai ei vaan siitä miten  media joskus häikäilemättömällä tavallakin yrittää poimia vastauksia, joskus myös väärentämällä otsikoita ym.

Niinkuin kuvan jutun kuvatekstissä puhutaan, haluan jakaa omia mielipiteitä siitä pitäisikö Antin julistaa omia suhteitansa kansalle. Tiedän, sielä nyt joku nauraa kippurassa tai on todella raivona "et voi kirjoittaa tämmöistä" "sanotko sä Anttia homoksi?!" "Antti ei ole homo"....Oikeesti ihmiset, ei sillä oo väliä!! Mutta mua on alkanu jossain suhteessa kypsyttämään se kuinka erinäiset mediat nostaa tarkotuksella Antin sanomisista ne asiat esille jotka korostaa seksuaalisuus asioita. Uskon, että Antti nää pystyy ottamaan ihan rennosti (ainekin semmoisen kuvan antaa) mutta joskus sitä alkaa itse pohtimaan, kuinka raskauttavaa se oikeesti olis lukea aika ajoin lehdistä siitä kuinka taas kaikki tuntuu tietävän, mikä sä olet ja mistä sä tykkäät. Mikä on lehtien raja siinä mitä voidaan julkaista? Mitä saadaan kysyä ja vaatia?  
Nyt ennenkuin joku aloittaa "Mutta Antti on julkkis ja siksi sen asioista saadaan puhua!!" "Ammatinvalinta kysymys!!" Okei, se on varmasti myös ammatinvalinnasta kiinni, mutta onko kukaan lehti koskaan varsinkin törkylehdet kunnioittanut ihmisen yksityisyys suojaa? Jokaisella ihmisillä on yksityisyys suoja myös JULKISUUDEN HENKILÖILLÄ!!

Perustuslaissa 2.Luvussa on kohta;

10§ "Yksityiselämän suoja"

Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu. Henkilötietojen suojasta säädetään tarkemmin lailla.

Tuntuu, että kyseinen asia unohtuu lehdiltä silloin kuin ollaan toisten asioita tonkimassa. Kyllä, tästä voitaisiin pahan rikkomisen seurauksena saada myös tuomio!! Mietityttää välillä, miksei tähän puututa? Olisi vähintään kunnioitettavaa, että perustuslakia noudatettaisiin. Se on kuitenkin Suomen tärkein laki jota kansalaisen tulisi noudattaa!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti